Diensten

Wat ik je bied

Life coaching (werk/privé)

Je wil meer voldoening halen uit je baan. ’s Avonds met een fijn gevoel naar huis gaan. Je vraagt je af wat werk voor jou betekenisvol maakt. Los van je omgeving, geld en andere ruis. Misschien heb je een gezin dat ook je aandacht vraagt. Of veel sociale verplichtingen van vrienden, sport en hobby’s. Je worstelt met een goede balans tussen werk en privé. Alles gaat maar door. En ondertussen kom je maar niet toe aan dé vraag: waar word ik nou echt blij van? Coaching kan je in zo’n situatie helpen.

Of misschien loop je vast op het werk, of thuis. Je bent gewend om problemen op een bepaalde manier op te lossen. Maar die manier lijkt niet meer te werken. Je begrijpt mensen in je omgeving niet goed, voor je gevoel. En je kunt jezelf niet zijn. Je raakt vaak geïrriteerd door een collega. Soms leidt dat zelfs tot een conflict. Je vraagt je af waarom dit elke keer zo gaat. Misschien herken je wel een patroon. Ook bij dit soort situaties kan coaching je helpen.

Wat ik voor je kan doen
Door gesprekken met een coach ontstaat er ruimte. Ruimte voor inzicht in situaties en patronen. En ook voor inzicht in jouw eigen aandeel daarin.

Ik coach met name bij thema’s als ‘waar word ik nou echt blij van?’ (zingeving), balans werk-privé, stress en (dreigende) burn-out, en effectieve communicatie op de werkvloer. Achter deze thema’s zitten bijna altijd gedachten en overtuigingen die je tegenwerken (belemmeren). Dus ook daarmee gaan we aan de slag tijdens een coachgesprek. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken en modellen, bijvoorbeeld vanuit de Transactionele Analyse (TA) en NLP, maar ook visualisaties en véél vragen.

Spreekt mijn website je aan, maar staat jouw thema of vraag er niet bij? Geen stress! Bel of mail me gerust. Dan bekijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

diensten

Coaching bij stress en (dreigende) burn-out

Je ervaart regelmatig stress door je werk. Een beetje stress is niet erg. Af en toe wat stress kan je prikkelen om die ene deadline te halen. Of net dat beetje meer te doen voor een belangrijk project. Niks mis mee. Werkstress wordt pas een probleem als het je leven gaat bepalen. Je piekert veel, je bent voortdurend moe, je slaapt slechter. Je functioneert minder goed op het werk en je voelt je overbelast. Het liefst zou je willen dat het allemaal stopt. Misschien overweeg je (stiekem) om je baan op te zeggen. Gewoon even rust, even niks. Voor je gevoel sta je constant ‘aan’. Herken je dit? Je bent niet de enige.

Wat ik voor je kan doen
Duizenden mensen ervaren dagelijks een vorm van stress door hun werk. Coaching kan je helpen om de stress aan te pakken vóórdat je niet meer verder kunt. En ook om je te helpen bij herstel van overspannenheid en burn-out. Coaching is altijd maatwerk. Bij stress en burn-out hanteer ik grofweg deze fasen:

 • in kaart brengen van je stressklachten en stressbronnen
 • werken aan je herstel (mentaal en fysiek)
 • kijken naar hoe je omgaat met stress en emoties, en wat we daarin kunnen versterken
 • geestelijk en lichamelijk voldoende hersteld, dan gaan we de diepte in: waar word je nou echt blij van (zingeving/levensmissie), wat zijn je kwaliteiten en talenten, wat zijn voor jou belangrijke waarden en overtuigingen (en in hoeverre helpen ze je) etc.
 • kritisch kijken naar je omgeving en je werk: pas je hier (nog)?
 • plan maken voor werkhervatting, maar ook voor het voorkómen van terugval (terugvalpreventie)
diensten

Coaching van moeders (met jonge kinderen)

Hoe leuk je gezin ook is, soms kun je het gevoel hebben dat je veel ‘moet’. En af en toe gebeuren er dingen die gewoon niet leuk zijn. Of maak je je erg zorgen over het welbevinden van je kinderen. Je doet je werk waarschijnlijk met plezier, maar ook daar ‘moet’ er van alles. En dat gaat zo door totdat je kinderen in bed liggen, lijkt het wel. Laten we over het slaapgebrek dan maar niet beginnen ;-). Voor je gevoel kom je zelf op de laatste plaats van de prioriteitenlijst.

Wat ik voor je kan doen
Als werkende moeder wordt er veel van je gevraagd. Het kan knap lastig zijn om een realistische balans te vinden tussen kinderen, je werk, je eventuele relatie en tijd voor jezelf. Daarin ben je niet de enige. Ik kan me er zeker iets bij voorstellen, want ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen.

Coaching kan je helpen om een betere balans te vinden. Samen brengen we een aantal belangrijke factoren in kaart, zoals:

 • jouw behoeften om goed te kunnen functioneren als moeder, vriendin, werknemer
 • jouw grenzen en prioriteiten en hoe je die stelt
 • wat geeft energie en wat vreet energie?
 • wat voor type ben je en wat is voor jou heel belangrijk?
 • wat doe je om voor jezelf en je eigen welbevinden te zorgen (selfcare)?

Tijdens de coachgesprekken zet ik naast mijn algemene kennis en coachtechnieken ook mijn kennis in op het gebied van stress en burn-out.

corona coaching reflectie