Hoe kom ik de coronatijd door? Of zeg maar gerust: de coronacrisis. Dat is iets wat veel mensen zich afvragen. Ik natuurlijk ook.

Een tijdje terug werd ik gebeld. Iemand die graag coaching wou. Hij zat ziek thuis, maar was wel weer aan het re-integreren. Ik dacht dat hij  overspannen thuis zat. In mijn hoofd maakte ik vast een plan en dacht na over vragen en oefeningen.

Maar stress had hij niet. Hij zat thuis door iets heel anders. Hij zei “Ik wil deze tijd goed gebruiken. Ik zit ziek thuis en het gaat steeds beter. Nu heb ik de ruimte om aan te pakken waar ik al langer over twijfel.”

En dat vond ik zo mooi! Dat hij zo’n moeilijke tijd gebruikte om naar zijn toekomst te kijken. De twijfels over zijn baan onderzoeken, en ontdekken welk werk echt bij hem past. Ontdekken waar hij het voor doet in het leven. Waar hij zijn bed voor uit komt.

Ik zie wel een parallel met nu. We zitten allemaal verplicht grotendeels thuis door corona. Geen sport, geen hobby’s en geen sociale verplichtingen meer. We kunnen deze tijd nuttig gebruiken om na te denken. En te reflecteren op de toekomst. Tot rust komen en minder moeten. Hoe willen we straks weer verder gaan? Toegegeven: de combi werken en kleine kinderen is vermoeiend genoeg. Maar toch.

De coronamaatregelen dwingen ons tot vertraging. In de vertraging zit de versnelling, zei iemand laatst tegen me. Zou het?

Zin om een keertje kostenloos en vrijblijvend met mij te sparren?

Neem contact op