Het is als met dat zuurstofmasker in een vliegtuig. Daar zeggen ze altijd: Zet eerst je eigen masker op, en help dan pas de anderen. En zo is het precies met selfcare voor moeders, oftewel: goed voor jezelf zorgen. Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je voor een ander zorgen. Zeker met heel jonge kinderen is dat soms een uitdaging.

Ouders met jonge kinderen hebben veel op hun bordje. Je kind zien opgroeien, fijne momenten, maar ook carrière maken misschien en een grandioos slaaptekort. Niemand die je van tevoren vertelde dat je leven zo zou veranderen :-). Voor mama’s is het vaak nog een tikkeltje zwaarder dan voor papa’s. Onbewust verwacht onze maatschappij andere dingen van (werkende) moeders dan van vaders.

Goed voor jezelf zorgen is het zuurstofmasker van een moeder.

Op 29 oktober en 12 november 2020 van 19.30-22.00 uur geef ik de workshop Selfcare voor moeders met jonge kinderen. Deze workshops geef ik bij de Volksuniversiteit in Zeist en Soest. Daarom zijn ze heel toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Hier kun je meer lezen en je aanmelden.

Wat is dan selfcare, goed voor jezelf zorgen? Daar gaan we het in de workshop uiteraard over hebben. Want selfcare gaat verder dan af en toe lekker sporten en in je eentje in bad. Selfcare begint met luisteren naar de signalen van je lichaam. Selfcare gaat over jezelf geven wat je nodig hebt op emotioneel, mentaal en fysiek gebied. En je daar niet schuldig over voelen.

Wil jij lekkerder in je vel zitten? Beter voor jezelf te zorgen? Zodat je meer kunt genieten van je kinderen? En de moeilijke momenten beter aan kunt? Kom deze avond besteden aan jezelf, want je hebt het verdiend.

Ben je erbij op 29 oktober of 12 november?

Meer weten

Neem contact op